PŘEPRAVA POKRMŮ
Skříňky nebo bedny, které slouží k přepravě teplých i studených pokrmů a nápojů se vyrábějí z odolných plastických hmot nebo z nerezu. Mají odnímatelné vrchní víko. Jsou ideální pro každodenní převážení teplých a studených potravin, do kterých můžete tyto potraviny vkládat volně nebo použít gastronádoby různých velikostí.
Gastronádoby se na sebe dají stohovat, nebo lze objednat náš TERMOBOX do kterého se gastronádoby zaháknou o horní okraj. Takto jsou gastronádoby připraveny po převozu rovnou k servírování.
Ohřívací a chladící vložky
Pokud budete převážet teplé pokrmy a chcete mít 100% jistotu, že dovezete jídlo horké, použijte přihřívací elektrickou desku.
Naopak při převozu studených, případně mražených jídel, vkládejte do termoboxu ICEPADS chladící vložky. Podle teploty a druhu jídla zvolte vhodnou desku:
- zelená – pro zeleninu a sýry – do -3 °C
- modrá – maso, uzeniny, ryby – do -12 °C
- žlutá – mražené výrobky – do -21 °C
Na stojáka a zepředu
U skříňových termoboxů se otevírají přední dvířka. Uvnitř mají pravidelně vzdálené vsuvy, do kterých se gastronádoby zasunou. Skříňkové termoboxy mohou být i elektricky vyhřívané.
Nezapomínejte na kontrolu
Správné teploty uvádí výrobní obaly nebo také Provozní kniha systému kritických bodů HACCP. Již při převzetí zboží od dodavatele zkontrolujte teplotu vhodným teploměrem. Pokud teplota není v pořádku, ihned reklamujte a zboží nepřebírejte. Převádíte tak případné komplikace na sebe.